AcasăEconomieAgenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale: Peste 264 de milioane de euro au...

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale: Peste 264 de milioane de euro au fost rambursate României luna aceasta de la Comisia Europeană, pentru proiectele FEADR

”Comisia Europeană a transferat oficial României suma 264.043.355 de euro la începutul lunii martie 2023, reprezentând cheltuieli efectuate prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) şi solicitate pentru decontare de către ţara noastră pentru perioada 16 octombrie – 31 decembrie 2022”, anunţă AFIR.

Astfel, conform informării primite de la Banca Naţională a României, aceşti bani au intrat efectiv în conturile statului român în 2 martie şi reprezintă rambursări din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) – 248.417.217,60 de euro şi din Instrumentul de Relansare al Uniunii Europene (EURI) – 15.626.138,79 de euro.

”Rambursarea cheltuielilor efectuate de către un stat membru certifică corectitudinea acestor cheltuieli şi mai ales faptul că AFIR are toate sistemele de implementare şi plată în deplină concordanţă cu cerinţele regulamentelor europene. Până în prezent, Comisia Europeană a rambursat României aproximativ 7,8 miliarde de euro pentru investiţiile în agricultură şi dezvoltarea durabilă a mediului rural finanţate prin Agenţie”, a precizat George Chiriţă, directorul general al AFIR.

Sumele solicitate şi rambursate reprezintă plăţile efectuate de către AFIR pentru proiectele de investiţii finanţate prin PNDR 2020, dar şi plăţile compensatorii aferente măsurilor delegate către Agenţia de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (APIA).

Ultimele Articole