Agonia se prelungește! Accesul mamei şi avocaţilor lui Navalnîi la cadavrul acestuia, refuzat a treia zi

Rudelor liderului defunct al opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi li se refuză accesul la cadavrul acestuia – de trei zile – denunţă luni echipa acestuia, care precizează că mama acestuia ”nu este autorizată” să intre în morga în care s-ar putea afla cadavrul, relatează AFP.

”Mama lui Aleksei (Navalnîi) şi avocaţii săi au sosit la morgă (luni) dimineaţă. Nu au fost autorizaţi să intre. Unul dintre avocaţi a fost literalmente împins afară. Când am întrebat personalul dacă corpul este acolo, nu au răspuns”, anunţă pe reţele de socializare o purtătoare de cuvânt a lui Aleksei Navalnîi, Kira Iarmîş.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, Comisia rusă de anchetă le-a tranmsmis mamei şi avocaţilor lui Navalnîi că cauza decesului este în continuare ”nedeterminată” şi că ancheta cu privire la moartea opozantului a fost ”prelungită”.

”Ei nu spun cât timp va dura (…). Mint, câştigă timp şi nici măcar nu o ascund”, denunţă Kira Iarmîş.

Opozantul rus, adversarul numărul unu al lui Vladimir Putin, a murit vineri, la vârsta de 47 de ani, într-o închisoare din Arctica, în regiunea Iamal, unde ispăşea 19 ani de închisoare.

El era încarcerat după ce s-a întors în Rusia, la începutul lui 2021, iar starea sănătăţii i s-a deteriorat în ultimele luni.

Mama sa, Liudmila Navalnaia, s-a dus sâmbătă, împreună cu un avocat, în această colonie penitenciară izolată.

Potrivit serviciilor penitenciare ruse (FSIN), Aleksei Navalnîi a murit vineri, după ce i s-a făcut brusc rău, ”în urma unei plimbări”.

Vladimir Putin nu a făcut nicio declaraţie despre moartea lui Aleksei Navalnîi, cu o lună înaintea alegerilor prezidenţiale ruse, în urma cărora acesta urmează să rămână la Kremlin încă şase ani.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed