AcasăEconomieAutoAi cumpăra mașina care te părăsește când nu plătești rata?

Ai cumpăra mașina care te părăsește când nu plătești rata?

Grupul american Ford intenționează să vină cu un nou concept de mașină complet autonomă: mașina care își părăsește proprietarul rău-platnic.

Producătorul de automobile spune că este doar la faza de idee și că nu vrea neapărat să o implementeze. Însă este posibil ca Ford să vrea doar înscrierea patentului pentru a proteja sistemul de alți producători, scrie CNN.

Potrivit unui document publicat pe site-ul Oficiului de Brevete și Mărci al Statelor Unite, citat de CNN, Ford ar putea cere patentarea unui sistem care să permită mașinii să își părăsească singură proprietarul, dacă acesta nu își plătește rata lunară.

Până să fie părăsit de mașină, proprietarul ar fi notificat pe mai multe căi: mesaje pe telefon și pe sistemele din interiorul mașinii.

Potrivit cererii de brevet a Ford, dacă proprietarul ignoră mesajele, după un timp, autovehiculul, va putea „iniția executarea unei proceduri de repunere în posesie în mai multe etape”.

Pasul unu presupune o serie de neplăceri pentru utilizatorul mașinii. Funcții precum aerul condiționat sau radioul ar putea să nu mai funcționeze.

Sistemul stereo ar putea fi programat să „emită un sunet neîncetat și neplăcut de fiecare dată când proprietarul este prezent în vehicul”, conform brevetului.

În a doua fază, mașina ar deveni inutilizabilă, refuzând să-și deblocheze ușile. Cu mici excepții: mașina ar putea permite deplasarea la serviciu, acolo unde proprietarul trebuie să ajungă pentru a câștiga banii necesari achitării ratei, sau în cazul unei urgențe medicale.

Într-o astfel de situație, conform aplicației Ford citate de CNN, mașina ar putea fi activată să conducă singură la cea mai apropiată unitate de urgență sau chiar să se coordoneze cu personalul medical de urgență pentru a se întâlni într-o locație.

După rezolvarea urgenței medicale, mașina va reveni cu solicitările de plată, iar dacă acestea vor fi în continuare ignorate, își va părăsi proprietarul.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.