Ai un generator de curent. Dar, cum îl întreții?

Deoarece nu ai nevoie de un generator de curent în fiecare zi, poate fi ușor să uiți de acest element esențial, care pare doar să ocupe spațiul tău, de obicei. Nu este suficient doar să ai un generator de curent, este nevoie să și știi ce să faci cu el și cum să îl întreții corespunzător, astfel încât să își îndeplinească partea din înțelegerea tacită pe care ați încheiat-o în momentul achiziționării lui. Vezi pe evoMag.ro ce variante de generatoare de curent electric, pe benzină sau diesel, există la momentul actual, dacă încă nu ai decis ce să achiziționezi.

Neglijarea generatorului de curent poate duce la o nefuncționare a acestuia în cazul unei întreruperi a curentului, în locația ta. Dacă ești unul dintre acei oameni care se bazează pe un generator pentru a asigura alimentarea cu energie electrică în casa ta în timpul potențialelor întreruperi de curent, atunci trebuie să parcurgi informațiile următoare.

La fel ca motorul de la mașina ta, generatorul de curent de acasă necesită atenție și întreținere regulată pentru a te asigura că funcționează atunci când este nevoie de el.

Un plan de întreținere preventivă pentru un generator de curent ar trebui de obicei împărțit în verificări de mentenanță săptămânale, scurte, verificări de mentenanță lunare, mai detaliate și verificări de mentenanță bianuale și anuale.

Verificări de mentenanță săptămânale

Întreținerea generatorului de curent la domiciliu începe cu manualul de utilizare al acestuia. Manualul de utilizare este plin de materiale și informații care conțin detalii esențiale cu privire la întreținerea generatorului tău. și conțin detalii importante despre tipul de piese și de ulei de care este nevoie.

Indiferent dacă ai un generator electric sau un generator diesel, generatorul ar trebui să ruleze un ciclu de testare cel puțin o dată pe săptămână, timp de aproximativ 20 de minute. Acest ciclu se va realiza la aceeași oră în fiecare săptămână după ce vei stabili ziua și ora și este o parte vitală a întreținerii preventive pentru generatorul de curent.

Pornește și oprește generatorul, în mod ideal, fără sarcină și verifică, de două ori, dacă există scurgeri de lichid în jurul lui.

Asigură-te că generatorul este umplut corespunzător cu combustibilul pe care funcționează, că întrerupătorul este sigur și închis și că generatorul este amorsat și gata pentru pornirea automată. Ar trebui să aibă un mod „Automat” pentru a face acest lucru.

Dacă nu există alarme sau avertismente, este totul în regulă și gata cu munca ta săptămânală.

Verificări de mentenanță lunare

Aproximativ o dată pe lună și după orice moment în care generatorul tău a funcționat pentru o perioadă lungă de timp, ar trebui să te asiguri că generatorul și locul în care este localizat este fără mizerie și că nu există rozătoare sau alți dăunători care încearcă să facă o casă din generatorul tău.

De asemenea ai de verificat nivelul de ulei și pe cel al lichidului de răcire din generatorul de curent, doar atunci când acesta nu funcționează este necesar sa aștepți cel puțin 10 minute după oprire înainte de a verifica nivelul uleiului).Trebuie verificată și bateria și carcasa acesteia pentru orice semne de coroziune sau scurgere. Nu este voie să existe fire slăbite și bornele și cablajul să nu fie cu daune sau urme de uzură. Dacă ai un generator care este alimentat cu gaz, verifică din nou conductele pentru sistemul de alimentare cu combustibil pentru fisuri sau alte semne de deteriorare.

Verificări de mentenanță bianuale și anuale

Este recomandat să se facă o verificare completă de diagnosticare a bateriei: verificarea greutății specifice a bateriei și a nivelului de electrolit precum și asigurarea că toți conectorii și cablurile sunt în ordinea corectă.

Trebuie examinate și, după caz, curățate:

  • curelele de transmisie
  • încălzitorul de lichid de răcire
  • întregul sistem de evacuare
  • conductele de inducție a aerului și toate conexiunile
  • sistemul de cablare AC și toate accesoriile
  • sistem electric DC, inclusiv toate accesoriile și panoul de control
  • unitățile de curățare a aerului din generator.
  • furtunurile și conectorii sistemului de combustibil
  • conductele și conectorii de lichid de răcire.

Este indicat să se facă și o inspecție vizuală a alternatorului generatorului, căutând orice urmă de murdărie și umiditate excesivă.

Anual, se recomandă să se înlocuiască filtrul de aer, filtrul de combustibil, uleiul și filtrul de ulei al generatorului și bujiile.

Efectuând propriile verificări de întreținere și mentenanță, ar trebui să poți menține generatorul tău de curent gata de funcționare în caz de urgență. Este mult mai ieftin să plătești pentru întreținere decât să repari un generator de care nu s-a avut grijă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed