Air France KLM şi Delta Airlines au anunţat crearea unei alianţe transatlantice

0
Air France KLM şi Delta Airlines au anunţat crearea unei alianţe transatlantice

Într-un comunicat emis înainte de conferinţa de presă ce va avea loc miercuri la Paris, cele două companii de aeronautică, ce sunt implicate deja într-un parteneriat, au declarat că se aşteaptă ca această companie cu capital mixt, ce va contabiliza veniturile şi cheltuielile curselor transatlantice, să genereze venituri anuale de 1,5 miliarde dolari pentru început, cifră ce va creşte apoi până la opt miliarde dolari.

Companiile vor colabora în ceea ce priveşte rutele aviatice care leagă principalele oraşe americane cu aeroportul londonez Heathrow, rivalizând direct cu grupul British Airways Plc.

Air France a precizat luni pentru analişti că plănuieşte crearea unei noi rute între Los Angeles şi Heathrow, urmând a folosi o serie de culoare ale aeroportului pentru a efectua zboruri către nouă destinaţii din Statele Unite ale Americii.

Compania cu capital mixt nu reprezintă o surpriză, dacă se ia în considerare aplicarea pactului Open Skies, ceva liberaliza piaţa zborurilor transatlantice începând cu primăvara viitoare.

Scopul acestei alianţe este de a câştiga teren pe piaţa americană internă, controlată de trei companii de aeronautică şi să unească reţelele americane de transport aerian cu cel mai aglomerat aeroport european.

Timp de mai multe decenii, legăturile între Statele Unite ale Americii şi aeroportul Heathrow au fost controlate de două companii americane şi două companii britanice – American Airlines şi United Airlines din SUA şi British Airwaya şi Virgin Atlantic din Marea Britanie.

Analiştii au precizat că directorul executiv al Air France KLM, Jean-Cyril Spinetta a declarat investitorilor că acest acord semnat cu Delta va majora “cu mai multe zeci de milioane de euro”, profiturile obţinute în 2008.

Sursa: NewsIn