“Aisbergul nostru se topeste”

0
“Aisbergul nostru se topeste”

 “Aisbergul nostru se topeste”, una dintre lucrarile scrise de John Kotter si Holger Rathberger si publicata in Romania de Editura “Publica”, ar putea constitui pentru unii dintre cei vizati o buna sursa de inspiratie in scopul de a depasi cu bine aceasta perioada de maxima instabilitate in plan economic.
 
“Aisbergul nostru se topeste” este o fabula, o poveste care a fost folosita in sprijinul a mii de oameni si organizatii. Fabula descrie o colonie de pinguini din Antarctica. Un grup de pinguini imperiali frumosi traieste asa cum a facut-o de multa vreme.
 
Dupa un timp, o pasare curioasa descopera ca o problema potential devastatoare le ameninta caminul, dar, practic, nimeni nu o asculta. Eroii povestirii, Fred, Alice, Louis, Buddy, Profesorul si NuNu seamana cu persoane pe care le cunoastem, poate chiar cu noi insine.
 
Povestea lor face referire la rezistenta la schimbare, la actiunea eroica, obstacole in aparenta dificile, si la cele mai inteligente tactici de a face fata acestor obstacole. Este o povestire care astazi apare peste tot in jurul nostru, dar pinguinii fac fata unor foarte reale provocari, cu mult mai bine decat majoritatea dintre noi.
 
“Aisbergul nostru se topeste” se bazeaza pe o munca de pionierat, care demonstreaza felul in care cei Opt Pasi conduc la schimbarea necesara in orice fel de grup.
 
Este o povestire de care se poate bucura oricine si care furnizeaza, in acelasi timp, indrumari nepretuite pentru o lume care se misca din ce in ce mai repede.