AcasăEconomieAlba: Rotiserie aparţinând unui supermarket, închisă temporar prin decizie a DSP după...

Alba: Rotiserie aparţinând unui supermarket, închisă temporar prin decizie a DSP după ce nouă teste de sanitaţie au ieşit neconforme

”În urma controlului mixt întreprins miercuri la un punct de tip fast-food situat pe raza municipiului Alba Iulia, aparţinând unui lanţ de supermarket-uri, inspectorii DSP Alba au încheiat vineri, 16 septembrie 2022, un proces-verbal de constatare a condiţiilor igienico-sanitare. Procesul-verbal a fost încheiat în urma obţinerii rezultatelor de laborator pentru probele recoltate de la unitatea menţionată. Au fost recoltate teste de sanitaţie atât de pe suprafeţe cât şi de pe tegumente iar conform buletinului de analiză emis azi, 16 septembirie a.c., de către Laboratorul DSP Alba, au rezultat necorespunzătoare un număr de 9 teste recoltate atât de pe suprafeţe, obiecte cât şi de pe mâinile angajatei. Pentru rezultatele neconforme a testelor de sanitaţie şi a nerespectării operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie în condiţiile stabilite de normele igienico-sanitare în vigoare şi nerespectarea regulilor de igienă individuală în tot timpul programului de lucru de către personalul din sector alimentar, deoarece se consideră un risc pentru sănătatea publică, se suspendă temporar activitatea fast-food-ului (rotiserie)”, anubţă DSP Alba. 

 

În plus, inspectorii de sănătate publică  au aplicat şi o amendă contravenţională în valoare de 16.000 de lei, amendată fiind firma care operează unitatea fast-food. 

 

Reluarea activităţii rotiseriei va fi posibilă doar cu acordul Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Alba şi numai după constatarea remedierii deficienţelor. De asemenea personalul angajat va putea reveni la muncă a doar cu avizul medicului de medicina muncii. 

 

”De asemenea, se impune igienizarea şi dezinfecţia spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea unitatea menţionată, a echipamentelor, utilajelor şi ustensilelor cu repetarea testelor de sanitaţie recoltate de către personal de specialitate din cadrul DSP Alba”, precizează această instituţie.

Ultimele Articole