x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(7) "politic"

ALDE, presing la DRAGNEA: ”Dumnezeu înainte, Tăriceanu președinte”

ALDE vrea cu tot dinandisul să-l propună pe Călin Popescu Tăriceanu în cursa pentru alegerile prezidențiale.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 22.05.2019, 9:36

Liderii ALDE și-au creionat planul de bătaie pentru a convinge conducerea PSD să-l accepte candidat la prezidențiale pe Călin Popescu Tăriceanu.

 

Secretarul general ALDE, Daniel Chițoiu, a cerut în partid dublarea scorului electoral față de precedentele alegeri din 2016, au relatat surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

 

În ALDE există convingerea că un scor de peste 12% la europarlamentare ar reprezenta o carte de vizită impresionantă pentru Călin Popescu Tăriceanu în discuțiile cu PSD.

 

‘Dumnezeu înainte, Tăriceanu președinte’ a devenit una din formulele de salut în vogă la partid.

 

Bastioanele ALDE, pe care se pariază toate cărțile din partid, sunt Prahova, Bacău și Giurgiu. În județul Giurgiu, de exemplu, organizația ALDE încearcă o surpriză de proporții prin depășirea PNL, spun surse din partid.

 

Fiefuri din care ALDE se așteaptă să umple sacul cu voturi din partid mai sunt Gorj, Mehedinți, Vâlcea și Bucureștiul, în special Sectorul 1.

 

În Transilvania, toți ochii partidului sunt pe filiala din Bistrița-Năsăud, considerată cea mai puternică, dar se așteaptă surprize plăcute și din Satu Mare ținând cont că filiala îl are pe Ovidiu Silaghi candidat pe loc eligibil la europarlamentare.

 

Articolul integral pe ȘTIRI PE SURSE