AcasăExterneAlegeri în SUA. În trei zile se decide soarta Americii și poate...

Alegeri în SUA. În trei zile se decide soarta Americii și poate a întregii lumi

Cu trei zile înainte de alegeri „decisive” în Statele Unite, preşedintele Joe Biden şi predecesorul său democrat Barack Obama au îndemnat, sâmbătă, să se „voteze” pentru a proteja „democraţia”, adversarul lor, Donald Trump, dorind un „val uriaş” republican pentru „salvarea visul american”.

În timpul unei zile maraton de întâlniri din Pennsylvania, un stat crucial pentru alegerile legislative de la jumătatea mandatului din 8 noiembrie, al 46-lea (Biden) şi al 44-lea (Obama) locatari ai Casei Albe s-au confruntat la distanţă cu al 45-lea (Trump), notează La Libre.

“Democraţia este practic pe buletinul de vot. Acesta este un moment decisiv pentru naţiune şi trebuie să vorbim cu toţii cu o singură voce”, a spus Joe Biden, la Philadelphia, leagănul Constituţiei americane de la finalul secolului al XVIII-lea.

Marţi, 8 noiembrie, americanii sunt chemaţi la vot şi pentru Camera Reprezentanţilor. În joc sunt şi guvernanţii şi aleşii locali, care decid politicile statului lor privind avortul sau mediul.

Obama a spus şi el oamenilor să meargă la vot, mulţimea strigându-i că îl iubeşte.

Tot în Pennsylvania, în oraşul Latrobe, eroul republicanilor, fostul preşedinte Trump (2017-2021), cu şapca roşie „Make America Great Again” a cerut un foarte lung ”val uriaş” al partidului său pentru a “încheia distrugerea ţării şi a salva visul american”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.