ALEGERI la ASF. De ce este important să se mențină actuala conducere

0
31
ALEGERI la ASF. De ce este important să se mențină actuala conducere

În ultima vreme, mai multe asociații ale consumatorilor, service-urilor, transportatorilor ori brokerilor au emis semnale publice prin care anunță că doresc să lucreze, în continuare, cu actuala conducere a ASF. Motivația lor este despărțită doar de nuanțe și se referă, în principal, la stabilitatea aproape anormală pe care am avut-o, în ultimii ani, pe piața RCA, în general un adevărat vulcan activ. Dar poate fi vorba de mai mult decât atât.

 

Totuşi, dincolo de această stabilitate la care a contribuit, spun sursele citate, actuala conducere a ASF, există un viitor care va pune serios la încercare pe cei din fruntea autorităţii.

 

Este vorba de partea de responsabilităţi care îi vor reveni ASF în contextul în care România va deţine, din ianuarie până la jumătatea anului viitor, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

 

Un document oficial, consultat de Capital, trasează care sunt aceste responsabilităţi, iar unele dintre ele par foarte importante.

 

De exemplu, este vorba despre revizuirea Directivei privind Asigurarea de răspundere civilă auto, denumită MTPL în engleză, mai cunoscută ca RCA, la noi.  Cu alte cuvinte, reprezentanţii României vor trebui să gestioneze schimbarea legislaţiei care se referă la cea mai populară fomră de asigurare nu doar de la noi ci din întreaga Europă.

 

 

Articolul integral pe CAPITAL