ALEGERI SUA 2012: Întâmplări şi mesaje inedite în ziua votului

0
ALEGERI SUA 2012: Întâmplări şi mesaje inedite în ziua votului

VOTĂM MÂINE? – Potrivit Tampa Bay Times, biroul însărcinatului cu alegerile în comitatul Pinellas din Florida (sud-est) a declanşat marţi dimineaţa, imediat după deschiderea secţiilor de votare, un val de mii de apeluri telefonice automate anunţând alegătorii că pot vota până la ora 19.00 “mâine”, adică miercuri.

 

În fapt, un mesaj a fost lansat luni pentru anunţarea programului de “mâine”, adică marţi, mesaj trimis din nou, printr-o eroare, a doua zi, timp de o jumătate de oră, către 12.000 de locuinţe.

 

Un alegător din Pennsylvania (est) a postat pe YouTube o înregistrare video care arată cum aparatul de vot pe care vrea să voteze pentru Barack Obama înregistra cu încăpăţânare un vot pentru Mitt Romney. “Toate celelalte butoane mergeau bine”, comentează el.

 

Potrivit NBC News, aparatul a fost retras din funcţiune.

 

Kentucky şi South Carolina sunt ultimele două state americane – din 50 – în care este interzisă vânzarea alcoolului în ziua alegerilor prezidenţiale. În Kentucky, cel puţin până la ora locală 18.00, scrie Huffington Post.

 

Alte cinci state – Delaware, Idaho, Indiana, Utah şi West Virginia – făceau acelaşi lucru în urmă cu patru ani, dar nu şi acum.

 

Tradiţia, potrivit site-ului, datează din secolul al XIX-lea, când “politicieni corupţi” ofereau alcool în schimbul voturilor.

 

Constructorul de automobile Chrysler a oferit salariaţilor o zi liberă pentru a “vota astăzi”, a anunţat vicepreşedintele pentru Produse şi Design Ralph Gilles într-un mesaj postat pe Twitter

 

Blogul Washington Post aminteşte că este vorba despre un acord încheiat în urmă cu 15 ani între sindicate şi companiile Chrysler, Ford şi General Motors.

 

Ocazie pentru Politico să amintească o dezminţire a conducerii Chrysler, în urma unor acuzaţii la adresa lui Mitt Romney cu privire la o delocalizare în China a construirii de Jeep-uri.

 

Rezultatele alegerilor prezidenţiale vor fi anunţate marţi seara “newyorkezilor şi lumii” de către CNN pe Empire State Building, în afară de difuzarea lor, tradiţională, la televiziune, anunţă postul de televiziune.

 

Un sistem luminos, în culorile roşu şi albastru – culorile republicanilor şi democraţilor – se va aprinde pe măsura avansului înregistrat de către cei doi candidaţi, imediat după anunţarea rezultatelor din fiecare stat, se anunţă într-un comunicat.

 

ARTĂ – O secţie de vot a fost instalată la Philadelphia (est) într-o sală de clasă în care pe unul dintre pereţi era pictat un portret al lui… Barack Obama. Legea interzice propaganda în secţiile de vot.

 

Fotografia a fost postată pe Twitter de către un oficial în domeniul comunicaţiilor din cadrul Partidului Republican, Tim Miller, care s-a plâns de acest lucru.