Alertă ANM de vreme rea în weekend. Ninsori, ploi și vijelii în toată țara până luni

ANM aduce vești proaste. Ne așteaptă o vreme rece cu fenomene meteorologice extreme în test weekend.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis încă de vineri, o informare de precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, ce vizează întreaga ţară, până luni seara, 21 noiembrie.

Alertă ANM de vreme rea în weekend. Ninsori, ploi și vijelii în toată țara până luni

Astfel, conform prognozei ANM, în intervalul 18 noiembrie, ora 18.00 – 21 noiembrie, ora 18.00, temporar, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 30 l/mp şi izolat 40 – 50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase şi montane din vest şi sud-vest.

De asemenea, ANM anunță că în jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitaţii mixte – în noaptea de vineri spre sâmbătă (18/19 noiembrie) şi predominant sub formă de ninsoare – începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie), unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei.

Alertă ANM de vreme rea în weekend. Ninsori, ploi și vijelii în toată țara până luni

Totodată, meteorologii mai anunță și că în nordul Carpaţilor Orientali, apoi pe alocuri şi în zona montană înaltă din rest, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

De cealaltă parte însă, în Bucureşti, sunt așteptate temperaturi mai ridicate decât mediile multianuale. Vor fi înnorări şi temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 12 și 16 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 6 și 8 grade Celsius.

Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăşi 80 – 90 km/h, mai ales în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, dar local şi în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, anunță ANM.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri