Alertă de caniculă în România. ANM a emis două coduri galbene

Alertă de caniculă în România. ANM a emis două alerte de cod galben. Una dintre este valabilă duminică pentru partea de sud-vest a României.

Totodată, pentru ziua de luni meteorologii au extins atenționarea de caniculă și pentru zona estică și centrală a țării.

La cât ajung temperaturile și ce alte fenomene sunt așteptate? Potrivit ANM, duminică temperaturile vor ajunge la 35-36 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat. Zonele afectate de căldură sunt Crișana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei.

De asemenea, precizează ANM, pe arii restrânse, indicele temperatură-umezeală va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ANM a emis cod galben

Mai departe, pentru ziua de luni, 8 iulie, meteorologii au extins codul galben de canicula la mai multe regiuni. Astfel, temperaturilor vor ajunge la 35-37 de grade Celsius în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Până la sfârșitul săptămânii valul de căldură se va menține și, treptat, va continua să se extindă și să se intensifice ușor în toată țara.

ANM a emis și o prognoză pentru Capitală. Astfel, de duminică și până marți, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic în creștere, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Duminică, temperatura maximă va fi de 34…36 de grade, iar luni, de 35…37 de grade. Minima termică va fi de 17…20 de grade.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed