AcasăActualitateAlertă de poluare masivă în București! Zona în care aerul este irespirabil

Alertă de poluare masivă în București! Zona în care aerul este irespirabil

Alertă de poluare extremă în București în cursul serii de sâmbătă. S-au înregistrat valori record în unele dintre cele mai locuite zone.

Potrivit ultimelor informații, au fost raportate valori de 25 mai mari decât recomandările OMS.

Cele mai mari depășiri au fost înregistrate în Voluntari, Colentina, Ferentari, Popești Leordeni și în zona din spatele Lacului Morii, deci la periferia orașului.

Pentru particulele PM 2,5, rețeaua independentă de monitorizare a calității aerului, Airly.org, a înregistrat, în anumite zone din București și din localitățile învecinate, valori de 25 de ori mai mari față de valorile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății pentru media zilnică.

În centru, calitatea aerului a fost mult mai bună. Și pentru PM 10 valorile au fost de până la 10 ori mai mari față de recomandările OMS pentru media zilnică.

În Voluntari, valorile înregistrate pentru PM10 în intervalul orar 20-22 au fost de 25 de ori mai mari față de recomandarea făcută de OMS pentru media zilnică.

Pe Șoseaua Alexandriei, valorile instant înregistrate pentru PM10 în intervalul orar 20-22 au fost de 18 ori mai mari față de recomandarea făcută de OMS pentru media zilnică.

În Ferentari, valorile instant înregistrate pentru PM10 în intervalul 20-22 au fost de 15 ori mai mari față de recomandarea făcută de OMS.

În zona Obor, valorile recomandate au fost depășite de patru ori, iar în Colentina mirosul de plastic ars este insuportabil, potrivit hotnews.ro.

Ministerul Mediului încă nu a adus explicații

Ministerul Mediului și Garda de Mediu nu au venit cu explicații.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit standardul pentru concentrația zilnică medie de particule PM2.5 la 25 micrograme pe metru cub, iar standardul anual este de 10 micrograme pe metru cub.

Valorile limită ale OMS pentru concentrația zilnică medie de particule PM10 este de 45 de micrograme pe metru cub.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.