x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

ALERTĂ! Emoțiile lui DRAGNEA mai țin o zi. CCR, cea mai scurtă amânare

CCR a amânat pentru mâine la ora 10:00 sesizarea lui Iordache pe completurile de 3 judecători. Liviu Dragnea este foarte interesat de acest caz.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 10.04.2019, 13:06

Curtea Constituțională (CCR) a amânat pentru joi la ora 10:00 deliberările pe sesizarea lui Florin Iordache pe completurile de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), au declarat surse participante la discuții pentru G4Media.ro.

 

Potrivit surselor citate, patru judecători au cerut amânarea dezbaterilor pe motiv că nu au avut timp să citească raportul pe care judecătorul-raportor Petre Lăzăroiu l-a trimis abia marți după-amiază.

 

Cei patru judecători care au pledat pentru amânarea dezbaterilor au fost Laura Stanciu, Daniel Morar, Ștefan Minea și Mona Pivniceru.

 

Sursele din cadrul CCR au mai explicat pentru G4Media.ro că singurul care s-a opus vehement amânării dezbaterilor a fost chiar judecătorul Petre Lăzăroiu, cel care a transmis cu mare întârziere raportul pe sesizarea făcută de Florin Iordache. Lăzăroiu a invocat motive de sănătate, iar pe acest fond președintele CCR, Valer Dorneanu, a stabilit un nou termen pentru joi la ora 10:00.

 

Raportul întocmit de judecătorul-raportor Petre Lăzăroiu în ceea ce privește sesizarea depusă de Florin Iordache la CCR referitor la completurile de trei judecători de la ÎCCJ este orientat spre admiterea acțiunii fostului ministru al justiției, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Curții Constituționale.

 

”Concluziile raportului lasă la latitudinea Curții să decidă, nu se face o recomandare clară pro sau contra admiterii sau respingerii sesizării. În schimb, întreaga argumentație este orientată (spre admiterea sesizării lui Iordache – n. red)”, au declarat sursele citate.
”Foarte probabil va fi luată o decizie azi. Toate lucrurile arată acest lucru. Ca decizia să fie amânată ar trebui ca un judecător să propună acest lucru și se supune la vot”, au mai explicat sursele citate.

 

Articolul integral pe G4MEDIA