ALERTĂ! Germania, Franța și Italia suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

0
9
ALERTĂ! Germania, Franța și Italia suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

Germania va opri administrarea vaccinului anti-Covid al AstraZeneca, a anunțat luni un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății de la Berlin. Germania se alătură astfel mai multor țări europene care au suspendat imunizarea cu acest ser după raportarea mai multor cazuri de îmbolnăvire în rândul celor care au primit vaccinul, scrie Reuters.

UPDATE 17.35 – Franța și Italia suspendă și ele folosirea vaccinului AstraZeneca

* Franța a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca până la un aviz al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), așteptat marți. Anunțul a fost făcut de președintele francez Emmanuel Macron.

Franța a decis și ea luni să „suspende din precauție” folosirea vaccinului AstraZeneca, în așteptarea avizului EMA, a anunțat președintele Emmanuel Macron într-o conferință de presă la Montauban.

Șeful statului a afirmat că „speră să se reia rapid” vaccinarea cu acest ser „dacă avizul autorității europene o va permite”, în condițiile în care mai multe țări europene au suspendat și ele acest vaccin, printre care Germania și Italia, tot luni.

 

 

Biserica mai primește o lovitură: Primăria Capitalei nu dă bani pentru Catedrala Neamului

 

 

* Italia a suspendat luni, cu titlu de precauție, administrarea vaccinului AstraZeneca pe întreg teritoriul țării, după semnalarea unor posibile efecte secundare, a anunțat într-un comunicat Agenția italiană pentru Medicamente (AIFA).

AIFA „a decis cu titlul preventiv și de manieră temporară, în așteptarea unei decizii a EMA”, Agenția Europeană a Medicamentului, „interzicerea folosirii vaccinului AstraZeneca pe întreg teritoriul național”, potrivit comunicatului.

 

Vaccinare etapa a III-a. Paşii pe care trebuie sa-i urmaţi pentru a vă înscrie pe plaformă

 

 

* În Germania, Ministerul Sănătății a precizat că decizia a fost luată în urma unei recomandări a Institutului Paul Ehrlich, autoritatea germană însărcinată cu vaccinarea.

„Ca urmare a unei recomandări venite din partea Institutului Paul Ehrlich, guvernul suspendă, din precauție, administrarea vaccinului AstraZeneca”, a transmis ministerul într-un comunicat, precizând că ministrul german al sănătății Jens Spahn va oferi mai multe detalii într-o conferință de presă la ora locală 16.00 (17.00 ora României).

Mai multe țări UE au decis suspendarea vaccinărilor cu serul AstraZeneca după ce în Danemarca și Norvegia au fost raportate posibile efecte adverse grave, inclusiv sângerări și cheaguri de sânge.

Săptămâna trecută, 13 țări au decis să oprească temporar administrarea vaccinului AstraZeneca. Una dintre acestea este Italia, după ce au fost raportate în Sicilia decesele a doi bărbați care au fost recent vaccinați cu acest ser.

În Marea Britanie, milioane de persoane au fost vaccinate până acum cu vaccinul companiei farmaceutice anglo-suedeze AstraZeneca.