AcasăGeneralAlertă în Buzău, după ce cauzele de gripă au explodat. Cel mai...

Alertă în Buzău, după ce cauzele de gripă au explodat. Cel mai mic pacient diagnosticat are 3 luni

În Buzău, autoritățile de sănătate publică au intrat în alertă. În ultima săptămână, la nivelul judeţului, s-au înregistrat aproape 200 de cazuri de gripă.

Mai mult de atât, tot în Buzău au fost peste 1000 de viroze respiratorii şi peste 100 de pneumonii. Cel mai mic pacient diagnosticat cu gripă este un bebeluş de 3 luni.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, la nivelul judeţului, s-au înregistrat 1085 de iacrs-uri, 144 de pneumonii şi 195 de gripe, la pacienţi din toate categoriile de vârstă.

De altfel, cel mai mic pacient diagnosticat cu gripă în utimele zile este un bebeluş de 3 luni. Un alt bebeluş de 8 luni este internat în prezent în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalui Judeţean Buzău.

Se va amenaja un spațiu special pentru bebeluși

În contextul acestui val de infecţii respiratorii cu care se confruntă judeţul Buzău, autorităţile de sănătate publică vor solicita, printr-o adresă, ca la Spitalul Judeţean să se amenajeze un spaţiu special pentru tratarea bebeluşilor diagnosticaţi cu gripă, în imediata apropiere a secţiei de Pediatrie, dar total izolat de acest compartiment, astfel încât micuţii să beneficieze de asistenţă medical continua

„Momentan avem internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a SJU Buzău, 15 cazuri de gripă, din care 10 copii cu vârste între 8 luni şi 4 ani şi 5 adulţi peste 75 de ani. Toţi sunt sunt echilibraţi respirator, în fiecare caz fiind vorba de forme medii de boală” a declarat dr. Bogdan Micu, medic epidemiolog în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.