x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

ALERTĂ! JUNCKER o refuză pe DĂNCILĂ

Șeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, îi dă șah mat premierului. Jucker blochează o numire pe care Dăncilă voia să o facă rapid.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 02.07.2019, 8:05

Jean Claude Jucker joacă tare și o pune la colt pe Viorica Dăncilă. Una dintre dorințele premierului României nu are nicio șansă de reușită. Dăncilă vrea să o înlocuiască pe Coina Crețu din funcția de comisar european cu fostul europarlamentar, Ioan Mircea Pașcu.

 

Juncker nici nu vrea să audă de aceastp modificare, deși Crețu, dar și Andrus Ansip, comisarul Estoniei și-au dat demisia. Președintele Comisiei Europene spune că cei doi nu ar trebui înlocuiți întrucât costurile ar fi mari, iar executivul european poate suplini munca lor în cele patru luni de mandat rămase.

 

Mai mult, pentru a evita înlocuirea lor, Juncker a introdus un proiect de act normativ prin care Consiliul să decidă că nu este nevoie ca posturile libere să fie ocupate pentru cât a mai rămas din mandatul actualei Comisii, anunță euractiv.com.

 

„Nu este destulă muncă pentru a ocupa 28 de comisari toată ziua. De aceea am reorganizat Comisia, am numit vicepreşedinţi şi am redus mult numărul portofoliilor. Atâta vreme cât statele membre nu vor reuşi să se pună de acord asupra unei diminuări a numărului comisarilor, succesorul meu va trebui să gestioneze lucrurile în acelaşi mod”, a afirmat Juncker.

 

Articolul integral pe CAPITAL