x


  • EUR
    4.8700
    USD
    3.9468
string(8) "companii"

ALERTĂ! OMV Petrom pleacă din Kazahstan

OMV Petrom vinde activele de producţie din Kazakhstan.

Autor: Cristian Matache | Sursa: Money.ro | Publicat: 29.12.2020, 9:37

OMV Petrom a semnat tranzacţia pentru vânzarea a 100% din participaţia sa în Kom-Munai LLP (KOM) şi Tasbulat Oil Corporation LLP (TOC) din Kazahstan către Magnetic Oil Limited. KOM şi TOC deţin licenţele de producţie pentru patru zăcăminte onshore, respectiv Komsomolskoe, Aktas, Tasbulat şi Turkmenoi”, se arată într-un comunicat al companiei.

 

Îngheață SALARIILE. Cîțu a spus ce se întâmplă cu banii acestor români

 

 

 

Producţia zilnică cumulată a celor patru zăcăminte a fost de 6,45 kboe ( kilobarili echivalent petrol) pe zi în 2019, reprezentând circa 4% din producţia grupului.

Finalizarea tranzacţiei este condiţionata de îndeplinirea unor condiţii suspensive, inclusiv aprobarea de către Ministerul Energiei din Kazahstan, şi este aşteptată în prima jumătate a anului 2021.

 

 

Înregistrări cu înjurăturile și bătaia unui minor la Poliția Bacău: ”Naţia mă-tii de şobolan cordit!”

 

 

 ”OMV Petrom a intrat în sectorul Upstream din Kazahstan în 1998. Afacerea a fost stabilă, dar, în lipsa unor posibilităţi de extindere în ultimii ani, OMV Petrom a decis să orienteze activităţile internaţionale de Upstream în zona Mării Negre”, precizează compania.

Toate zăcămintele sunt situate în regiunea Mangistau din vestul Kazahstanului lângă Marea Caspică. Cele patru zăcăminte onshore acoperă o suprafaţă totală de 86,52 km², incluzând aproximativ 75 de sonde, instalaţii de producţie şi 200 km de conducte.

”Decizia ne va permite să ne concentrăm asupra regiunii Mării Negre şi să continuăm să construim o poziţie puternică în zonă, în conformitate cu strategia noastră de creştere. Am făcut deja paşi importanţi pentru extinderea prezenţei noastre offshore în Marea Neagră, intrând în Bulgaria la sfârşitul anului trecut şi câştigând o licitaţie internaţională în Georgia anul acesta”, declară Christopher Veit, membru al directoratului responsabil pentru activitatea de Upstream.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 798 benzinării, la sfârşitul lunii septembrie 2020, sub două branduri, OMV şi Petrom.