x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(5) "burse"

ALERTĂ! Picaj pe bursele asiatice, după scăderile de pe Wall Street

Cele mai mari corecții ale cotațiilor acțiunilor s-au rostogolit miercuri și joi de pe Wall Street către bursele asiatice și, apoi, pe Bătrânul Continent. Piețele de acțiuni din Asia au plonjat până la minimele ultimelor 19 luni, după ce Wall Street-ul a consemnat cele mai mari scăderi din ultimele opt luni, ceea ce a dus la accentuarea aversiunii la risc, la o creștere a volatilității de pe burse și la îngrijorări în privința supraevaluării acțiunilor, transmite Reuters. Bursele europene și-au început început ziua de joi tot pe minus.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 11.10.2018, 11:37

Principalul indice chinez, Shanghai Composite a scăzut joi cu 5,22%, până la minimul ultimilor aproape patru ani.

Indicele bursier MSCI pentru Asia-Pacific este pe minus cu 3,8 procente, atingând, la un moment dat, și cel mai mic nivel de după martie 2017.

Bursele europene vor intra și ele probabil în ”zona roșie”, estimările fiind că FTSE va deschide la minus 1,4%, DAX la minus 1,8, iar CAC la -2,1 procente.

Scăderile, venite după ce șefa FMI, Christine Lagarde a declarat că valorile de pe bursă sunt ”extrem de mari”, au șters sute de miliarde de dolari din valoarea companiilor.

Pe Wall Street, cea mai mare scădere zilnică de după luna februarie a tăiat 850 de miliarde de dolari din valoarea companiilor, acțiunile din sectorul tehnologic căzând din cauza temerilor privind încetinirea cererii.

 

 

Articolul integral pe HOTNEWS