AcasăExterneALERTĂ! Români, printre victimele spulberate de ghețarul din Alpii italieni

ALERTĂ! Români, printre victimele spulberate de ghețarul din Alpii italieni

Șase morți, 9 răniți și 16 dispăruți sunt numărul provizoriu al morților în urma prăbușirii unui ghețar uriaș din Alăi. Acest lucru a fost anunțat ansa de către Gianpaolo Bottacin, consilier regional pentru protecție civilă, informează agenția Ansa.

“Situația evoluează – spune el – și este dificil în prezent să dăm o relatare a ceea ce s-a întâmplat cu certitudine. Îl informez constant – conchide el – pe șeful Departamentului de Protecție Civilă Fabrizio Curcio”.

Patru dintre cele șase victime au fost identificate. Este vorba despre trei cetățeni italieni, în timp ce al patrulea este de naționalitate cehă. Un bărbat și o femeie rămân de identificat. Printre cei dispăruți se numără cu siguranță italieni, germani și cehi și români.

Context

Părți ale unui ghețar s-au prăbușit duminică în Alpii italieni, pe fondul unor temperaturi record, au anunțat autoritățile locale, iar presa locală a anunțat că cel puțin șase persoane au fost ucise, scrie Reuters.

“Operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare în urma unei avalanșe de gheață de mari dimensiuni în care au fost implicați excursioniști”, a precizat guvernul provinciei Trento, adăugând că este posibil să existe răniți sau morți, informează Mediafax.

Avalanșa a avut loc pe Marmolada, un munte de peste 3.300 de metri din lanțul Dolomiților, în partea de est a Alpilor italieni, între regiunile Trento și Veneto.

Persoanele rănite au fost transportate la spitalele din apropiere, în orașele Belluno, Treviso, Trento și Bolzano, a declarat președintele regiunii Veneto, Luca Zaia.

Un val de căldură a făcut ca temperaturile de pe Marmolada să atingă sâmbătă 10 grade Celsius, a declarat Zaia.

Ultimele Articole