AcasăGeneralALERTĂ! România impune limită la VACCINĂRI

ALERTĂ! România impune limită la VACCINĂRI

România restricționează temporar numărul de noi vaccinuri anti-COVID la maximul 16.800/zi la nivel național, ca urmare a întârzierii livrării dozelor de către companiile farmaceutice producătoare.

 

Scene șocante pe pârtie: ambulanță atacată cu bulgări și vin fiert. Echipajul venise să ajute un copil

 

„Sarcină comună pentru MApN, MAI și Ministerul Sănătății

Având în vedere ritmul de livrare a dozelor de vaccin de către producătorii de profil din industria farmaceutică, se impune, temporar, pentru o perioadă inițială de 3 săptămâni, începând cu 18.01.2021, restricționarea numărului de noi vaccinuri la 16.800/zi la nivel național”, se arată într-un document prezentat de Antena 3.

 

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat luni, la Antena 3, că România apelează la restricționarea vaccinărilor la cel mult 16.800/zi pentru există riscul ca persoanele vaccinate deja să nu mai aibă dozele pentru rapel (a doua doză de vaccin).

 

„Trebuie sa existe o concordanta intre numarul de noi vaccinari si numarul de doze. Din acest punct de vedere trebuie sa pastram o proportie corecta intre persoanele care se programeaza si dozele existente, pentru ca trebuie sa le asiguram si rapelul persoanelor vaccinate, altfel riscam sa existe persoane care sa nu primeasca rapelul. Astea au fost recomandarile inclusiv de la nivel european central”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

 

 

 

Ultimele Articole