x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

ALERTĂ! S-a anunțat, în sfârșit, numele constructorului autostrăzii prin munți

Guvernul va finaliza în perioada imediată negocierile cu asocierea formată din companiile China Communications Construction Company Ltd (China) și Makyol Insaat Sanayi Turizm (Turcia) pentru construcția și operarea în regim de parteneriat public-privat a autostrăzii Ploiești - Brașov, proiect estimat la 1,36 miliarde de euro.

Author: Mihai Voican | Sursa: THE WORLD NEWS | Publicat: 21.05.2019, 15:46

Guvernul PSD-ALDE, care a refuzat cu obstinație folosirea banilor UE pentru autostrăzi, a dat semnalul începerii proiectelor de tip PPP (parteneriat public-privat) cu investitori din Asia. După o procedură lipsită de transparența necesară în cazul unor licitații publice, mai ales pe fonduri europene, Guvernul a anunțat că a semnat contractul cu chinezii de la CCC International.

 

În ultima săptămână de dinainte de alegerile din 26 mai, Guvernul PSD a dat startul “marilor anunțuri” privind contractele de infrastructură din România.

 

A ieșit de la cutie inclusiv “omul lui Vâlcov” de la Comisia de prognoză, Ion Ghizdeanu cel responsabil cu selectarea partenerilor de tip PPP ai autorităților de la București.

 

În România reală, a fost construit în 2019 doar un metru simbolic din Autostrada Moldovei, proiectul inediat al omului de afaceri Ștefan Mandachi.

 

Marți, la Palatul Victoria, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu șeful Comisiei naționale de strategie și prognoză, Ion Ghizdeanu au ținut o conferință de presă comună cu chinezii de la CCCC International, compania aleasă ca “partener privat” pentru autostrada Ploiești-Brașov și conducerea companiei din Turcia, partenerul chinezilor.

 

“Astăzi am ajuns la finalul procedurii de selectare a partenerului privat pentru cea mai importantă autostradă din România, Ploiești-Cristian, proiect așteptat de mulți ani de români. Ieri au început lucrările la tronsonul Râșnov – Cristian”, a declarat ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

 

Articolul integral pe THE WORLD NEWS.