ALERTĂ! S-a stabilit cine va avea dreptul să-și amâne plata RATELOR! Nu e pentru toată lumea

0
ALERTĂ! S-a stabilit cine va avea dreptul să-și amâne plata RATELOR! Nu e pentru toată lumea

Proiectul de Ordonanță de Urgență care va fi discutat azi în ședința de guvern de la ora 17.00 privind amânarea plății ratelor la creditele bancare prevede că de această amânare doar persoanele fizice ”ale căror venituri au fost afectate direct sau indirect de criza generată de coronavirus”, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

 

În ceea ce privește IMM-urile, pot beneficia de această facilitate doar cele care și-au încetat activitatea fie din cauza interdicțiilor exprese ale guvernului, fie din cauza efectelor epidemiei și nu au capacitatea de a plăti salariile.

 

Toți solicitanții trebuie să depună o cerere la banca la care au creditele, iar banca va lua decizia.

 

Cum se va decide dacă un solicitant are într-adevăr veniturile ”afectate direct sau indirect de criza generată de coronavirus”? Proiectul de OUG consultat de G4Media.ro arată că Ministerul Finanțelor trebuie să adopte norme de aplicare pentru această prevedere.

 

Încă o prevedere importantă: nu pot beneficia de amânare la plata ratelor clienții care au restanțe la credite la data instituirii stării de urgență în Romania.

 

Clienții pot cere amânarea plății ratelor printr-o scrisoare sau prin email trimise cel mai târziu până la încetarea stării de urgență pe teritoriul României. Debitorii pot cere suspendarea obligației de plată a ratelor pe perioada cuprinse între 1 și 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020.

 

Articolul integral pe G4MEDIA