AcasăGeneralALERTĂ! S-a vândut bijuteria ”comisarului Moldovan”

ALERTĂ! S-a vândut bijuteria ”comisarului Moldovan”

Mașina comisarului Moldovan, din filmul «Un comisar acuză», a fost scoasă la licitație și vândută, joi seara, cu suma de 28.000 de euro.  Este un frumos Mercedes-Benz din 1940, model folosit în celebrele urmăriri din film, când legionarii conduși de Paraipan (Gheorghe Dinică) îl urmăresc pe comisarul Moldovan (Sergiu Nicolaescu).

 

Ludovic Orban s-a răzgândit?! GATA cu PSD-ul. Alegerile parlamentare vor fi diferite

 

 

Mercedes-Benz 170V este singurul model produs de Daimler-Benz înainte de război, a cărui construcție a continuat și după al doilea război mondial, potrivit Agerpres.

Într-atât de apreciat a fost elegantul strămoș al E-Class-ului contemporan, fiind cunoscut la acea vreme și sub numele de «Calul de cursă al Germaniei», datorită rolului activ în timpul celui de-al doilea război mondial; astfel, în anii 40, modelul a fost adaptat, între altele, în ambulanțe pentru front. La ora actuală, în lume nu mai există multe exemplare în stare perfectă de funcționare, precum cel scos la licitație (dintre care se apreciază că în România mai există doar 4 asemenea exemplare din Mercedes-Benz 170V).

 

2020, noiembrie. Temutul virus HIV/SIDA stă să cadă pe locul doi. SARS-CoV 2 îl depășește

 

 

Modelul, care în epocă a avut un preţ de lux, fiind preferată de oficialităţi din întreaga lume, pornește în licitație de la un preț de 25.000 de euro. Superba piesă de colecție a fost revitalizată la începutul anilor 2000, fiind într-o stare ireproșabilă, de la tapițerie, motor, până la ceasurile de bord originale – aceastea însele piese de colecție, urmărite de colecționarii din întreaga lume.

Ultimele Articole