x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(16) "instant-articles"

ALERTĂ! TRUMP, acuzat de LOVITURĂ DE STAT

Republicanii îl acuză pe Trump de lovitură de stat.

Autor: Mihai Voican | Sursa: DIGI24 | Publicat: 06.01.2021, 23:04

Clădirea Capitolului, unde se desfășura ședința în care Congresul urma să valideze alegerea lui Joe Biden, a fost ocupată de susținători ai președintelui în funcție, Donald Trump. Unii dintre congresmeni, pe cale să fie evacuați, s-au baricadat în birouri. Situația tensionată din SUA i-a făcut pe unii dintre aceștia să vorbească despre „o lovitură de stat.”

Republicanul Adam Kinzinger, membru al Camerei Reprezentanților, a scris un mesaj pe Twitter în care susține că intrarea cu forța în clădirea Capitolului este „o încercare de lovitură de stat.”

În direct la CNN, acesta a declarat că revoltele de la Capitoliu au fost alimentate de teoriile conspirației, numindu-le „cu totul disprețuitoare”.

„Oriunde altundeva pe glob, am numi asta o încercare de lovitură de stat. Cred că asta este”, a adăugat el.

Un alt congresmen, republicanul Mike Gallagher, suporter a lui Donald Trump, îi cere acestuia să pună capăt anarhiei. „Este gata. Alegerile s-au terminat. Nu am văzut niciodată așa ceva”, a declarat Gallagher.

Clădirea Capitolului a fost închisă oficială, însă în interior sunt, în continuare, suporteri ai președinteului în funcție, Donald Trump. Protestatarii violenți caută congresmenii pentru a-i forța să întoarcă rezultatul alegerilor în favoarea lui Trump.

Între timp, forțele de protecție îi evacuează pe congresmeni. Aceștia au primit măști speciale de protecție, pentru a putea fi evacuați în siguranță.