AcasăActualitateMediuALERTĂ! Un val de aer tropical lovește România zilele următoare! Unde va...

ALERTĂ! Un val de aer tropical lovește România zilele următoare! Unde va fi cel mai cald

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 28 iunie – 25 iulie 2022. Specialiștii anunță, în zilele ce vin, un val de aer tropical care va influența majoritatea zonelor țării.
ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.
“Cele mai ridicate valori termice se vor înregistra în Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia. În aceste regiuni și disconfortul termic va fi ridicat, astfel că indicele temperatură – umezeală va trece de pragul critic de 80 de unitãţi. Ploile vor fi slabe cantitativ, ca urmare și deficitul de apă din sol se va menţine accentuat și pentru următoarea perioadă. La umbră temperaturile maxime vor atinge valori de 35… 38 grade Celsius, cu posibile valori resimţite de peste 40 grade Celsius”, a explcat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 28 iunie – 4 iulie 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și nord-vestice.
Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale, nordice și la munte. Excepție va face sud- estul extrem al țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale.

Vremea 4 – 11 iulie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo 11 – 18 iulie 2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Vremea 18 – 25 iulie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

 

Ultimele Articole