AcasăEconomieAlessandro Benetton, fiul fondatorului Benetton Group, va deveni preşedintele holdingului de familie...

Alessandro Benetton, fiul fondatorului Benetton Group, va deveni preşedintele holdingului de familie Edizione

Mişcarea îi readuce pe membrii familiei Benetton la cârma Edizione, care vor să întoarcă o pagină după prăbuşirea, în 2018, a unui pod administrat de compania lor italiană constructoare de autostrăzi.

Vânzarea acelei afaceri este de aşteptat să fie finalizată până la sfârşitul lunii martie.

Alessandro, în vârstă de 57 de ani, conduce firma italiană cu capital privat 21 Invest încă de la înfiinţarea acesteia, în anii 1990. De asemenea, face parte din consiliul de administraţie al companiei italiene de catering Autogrill şi a ajutat la organizarea Campionatelor Mondiale de schi de anul trecut, în calitate de preşedinte al Fundaţiei Cortina 2021.

Alessandro va lua locul profesorului universitar Enrico Laghi, care trece de la funcţia de preşedinte al Edizione la cea de director general.

Edizione a declarat că familia şi-a mărit pachetul de acţiuni la grupul italian de infrastructură Atlantia la 33,1%, de la 31%. Holdingul mai deţine participaţii la Autogrill, asigurătorul Generali, grupul de telecomunicaţii Cellnex şi banca de investiţii Mediobanca.

Investiţiile în Atlantia, Autogrill şi compania de îmbrăcăminte Benetton Group sunt considerate ”strategice”, a spus Edizione într-un comunicat.

Noile reguli de guvernanţă aprobate joi prevăd o perioadă de blocare de cinci ani şi mecanisme, inclusiv drepturi de preempţiune, pentru a se asigura că controlul Edizione rămâne în mâinile Benettons pe parcursul tranziţiei generaţionale.

Holdingul familial va numi nouă directori în consiliul de administraţie, dintre care cinci membri vor fi independenţi, iar ceilalţi vor reprezenta familia.

Ultimele Articole