x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

Alexandru Cumpănaşu FĂRĂ diplomă de licență, dar cu titlu de doctor din Ucraina

Candidatul independent la președinție Alexandru Cumpănașui a publicat pe pagina sa de Facebok un document prin care susține că a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea unei universități din Ucraina. Numele său pe documentul respectiv este incomplet, lipsind litera ”u” de la finalul numelui de familie.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.10.2019, 12:34

Cumpănașu afirmă că i s-a acordat titlul de doctor honoris causa al Universității Taurida National University din Ucraina ”pentru meritele avute în timpul invaziei Peninsulei Crimeea de către Rusia”.

 

„ Aceasta distinctie este cel mai inalt grad academic ce poate fi primit de o persoana pentru merite aduse societatii!!! Este o imensa onoare pentru mine cu atat mai mult cu cat Iohannis a tacut complice la momentul invaziei ca de altfel TOTI candidatii actuali la Presedintie. Am fost alaturi atunci de Ucraina si ucraineni dar si de cei peste 400000 de romani ce inca locuiesc in Ucraina”, a mai spus Cumpănașu.

 

Pe cale de consecință, Cumpănașu are o cerere amuzantă către președintele Klaus Iohannis și către ceilalți candidați la Presedinție: „să respecte eticheta academică și să mi se adreseze corespunzător”.

 

 

V.l. Universitatea Națională Vernadsky Taurida (TNU) este o universitate publică, coeducativă, cu sediul la Kiev. Universitatea a fost fondată la Simferopol în 1918, cu participarea activă a geologului Vladimir Vernadsky. Universitatea îi poartă acum numele. Universitatea are 16 departamente și 20 de instituții academice. Universitatea are statutul de națională și este acreditată la nivelul al patrulea de către Ministerul Educației al Ucrainei.