x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0900
string(16) "instant-articles"

Alexandru Rafila dă cărțile pe față! Cât de periculoase sunt vacanțele în Bulgaria și Grecia

Profesorul Alexanru afilă dă noi informații utile românilor în plină pandemie de coronavirus. Acesta a dezvăluit cât de periculoase sunt vacanțele în Bulgaria și Grecia.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 03.06.2020, 11:39

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a explicat care sunt riscurile de călătorie în țările care și-au deschis granițele pentru români.

Profesorul susține că atât Bulgaria cât și Grecia sunt țări care nu reprezintă un mare pericol.

„Sigur, orice călătorie suplimentară, deci orice deplasare, poate să afecteze cifrele, însă țările la care ați făcut referire (Bulgaria și Grecia, n.r.) sunt țări cu o incidență mai mică a infecției decât România. Astfel, este mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât să ne îmbolnăvim în țara noastră. Și atunci sigur că nu putem să ne punem astfel problema, mai ales că deplasările vor fi cu autoturisme individuale, fiind o măsură care limitează transmiterea infecției”, a spus profesorul Rafila.

Cu privire la mijloacele de transport, acesta a declarat că cele mai sigure sunt cele personale, pentru ca aglomerațiile care se creează pe aeroporturi sau în autocare să poată fi evitate.

„Da, e mai puțin probabil să te infectezi în mașină. Știți cum e, în aeroporturi, chiar dacă porți mască, totuși sunt locuri în care boala se transmite puțin mai ușor. Sunt numeroase persoane care frecventează aeroporturile, iar la începutul pandemiei multe cazuri au avut loc nu știu dacă în aeroport, dar măcar în procedurile care sunt derulate în aeroport. Există astfel de puncte nevralgice”, a continuat Alexandru Rafila la Digi24.