x


 • EUR
  4.6551
  USD
  3.9650
 • 6° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  70%
  Presiune

  34101 hPa
string(8) "companii"

Alitalia a fost învinsă în România și se retrage

Compania aeriană Alitalia a anunțat agențiile de turism românești pe 28 decembrie anul trecut, printr-un e-mail sec, că de la 1 februarie 2017 anulează zborurile de la și către București-Otopeni. Reprezentanții agențiilor de turism spun că Alitalia, cu 12 zboruri pe săptămână spre Roma, a pierdut lupta cu companiile low cost, care operează împreună 26 de zboruri săptămânale pe această destinație.

Author: Mircea Popa | Sursa: profit.ro | Publicat: 07.01.2017, 8:58 | Actualizat: 07.01.2017, 8:58

Potrivit datelor furnizate Profit.ro de către Eximtur, una dintre cele mai mari agenții de turism din România, în prezent, între București și Roma sunt operate următoarele zboruri non-stop (directe, fără escală) pe săptămână: Alitalia 7+5, Tarom 3, Ryanair 7+5, Blue Air 7, Wizz Air 7.

 

“Alitalia ne-a anunțat oficial că renunță la operarea în România de la 1 februarie”, a declarat pentru Profit.ro Romulus Crăciun, director zonal al Eximtur pentru sudul României.

 

Și Remus Vișan, directorul general al Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România, a confirmat pentru Profit.ro că Alitalia a anunțat oficial că va renunța să mai zboare în România de la 1 februarie. El a adăugat că, din câte știe, Alitalia își va anula peste 150 de zboruri București-Roma pentru care fuseseră deja vândute bilete. Compania urmează să returneze banii pe bilete celor care au apucat deja să cumpere pentru călătorii care ar fi urmat să înceapă după 1 februarie.

 

“Este presiunea venită din partea low cost-urilor. Alitalia nu a putut să coboare prețurile, biletele fiind mai scumpe la ei decât la companiile low cost cu 20-25% sau chiar dublu. De obicei erau diferențe de minimum 25-30%”, a mai spus directorul Paravion.