AcasăPoliticAllen Coliban a pierdut cursa pentru șefia USR! Șase candidați au rămas...

Allen Coliban a pierdut cursa pentru șefia USR! Șase candidați au rămas în competiție

Conform unui comunicat intern, procentul de participare în compețiția internă a fost de 58,52%, reprezentând 982 voturi valabil exprimate. Astfel potrivit rezultatelor : Cătălin Teniţă a obținut 519 voturi, Allen Coliban -351 voturi iar Mihai Poliţeanu- 112 voturi.

„În condiţiile depăşirii procentului de 50% de către unul din candidaţi, câştigătorul cursei electorale este domnul Cătălin Teniţă. Ordinea de pe buletinele de vot a fost aleatorie pentru fiecare votant. Nu există posibilitatea ca rezultatul să fi fost influenţat de simpla ordine iniţială. (…) Deşi desfăşurat în condiţii grele, determinate de scurtarea radicală a campaniei USR PLUS de către BN-ul partidului, Curaj a arătat cum poate organiza un proces electoral curat, deschis şi transparent, exact aşa cum ar trebui să se desfăşoare toate alegerile din partid”, a precizat sursa citată”, transmite echipa Curaj.

Reamintim că în competiția pentru funcția de președinte al USR s-au înscris opt candidați. Din cei opt candidați în competiție au rămas doar șase: Cătălin Drulă, fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, Miroslav Tașcu-Stavre, lector universitar, Cătălin Teniță, deputat USR de București, George Ungureanu – inginer în domeniul petrol și gaze și Alexandru Kiss, șofer de tir, membru filiala USR Bălcești.

Primul tur al alegerilor pentru preşedinţia USR se va desfăşura între 6 şi 10 iulie, turul al doilea între 11 şi 15 iulie, iar Congresul online de validare a alegerilor va fi pe 16 iulie.

Pe 7 februarie Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR după ce Biroul Național i-a respins programul de reforme. În locul său, ca președinte interimar, a venit Cătălin Drulă, din rolul de vicepreședinte ales cu cele mai multe voturi la congresul din 2021.

Ultimele Articole