Allview va prelua o participaţie semnificativă în Intervision Trading, unicul distribuitor AKAI din Europa Centrală şi de Est, cu afaceri de afaceri de 7,42 milioane euro în 2020

0
21
Allview va prelua o participaţie semnificativă în Intervision Trading, unicul distribuitor AKAI din Europa Centrală şi de Est, cu afaceri de afaceri de 7,42 milioane euro în 2020

Tranzacţia va fi finalizată după obţinerea avizului Consiliului Concurenţei şi are în vedere diversificarea gamei de produse şi generarea unor sinergii ale canalelor de distribuţie ce vor contribui la creşterea capacităţii de vânzare, inclusiv pe pieţele externe.

Profitul net al Intervision Trading, pe anul 2020, a fost de 1,20 milioane de euro (5,94 milioane de lei), fiind obţinut din distribuirea echipamentelor brandului japonez în România şi alte 8 ţări din Europa Centrală şi de Est.

”Allview (Visual Fan SA), companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ALW, anunţă intenţia de preluare a unei participaţii semnificative în cadrul companiei Intervision Trading RO SRL, distribuitor unic în Europa Centrală şi de Est (ECE) al produselor brandului japonez de electronice, AKAI. Fondată în 1996 şi distribuitor AKAI încă din 2009, Intervision Trading a avut o evoluţie ascendentă pe piaţa distribuţiei de sisteme audio, înregistrând o cifră de afaceri de 7,42 milioane de euro (36,57 milioane de lei), anul trecut. Aria sa de distribuţie cu drepturi exclusive asupra produselor AKAI cuprinde, în afara României, ţări precum Bulgaria, Cehia, Croaţia, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria”, anunţă compania.

Achiziţia participaţiei în cadrul unicului distribuitor din ECE al produselor AKAI este în curs de avizare de către Consiliul Concurenţei, a cărei aprobare este aşteptată în perioada imediat următoare.

”Prin realizarea acestei achiziţii, va fi generată pe termen lung o creştere semnificativă a cifrei de afaceri şi a profitabilităţii ALW, care nu a fost luată în calcul pentru rezultatele estimate şi asumate de companie în memorandumul de listare a acţiunilor la BVB”, mai arată compania.

Intervision Trading RO SRL a înregistrat profituri în creştere, de cel puţin 16 ani încoace, iar în 2020, profitul net s-a situat la 1,20 milioane de euro (5,94 milioane de lei), în timp ce previziunile bugetare pentru 2021 iau în calcul înregistrarea unui profit în linie cu valoarea de anul trecut. Între produsele AKAI distribuite de Intervision Trading, care vor completa oferta Allview, se numără amplificatoare, sisteme audio (home şi auto), boxe active, boxe portabile cu Bluetooth, sisteme DJ şi altele.

„Tranzacţia pe care o pregătim va reprezenta încă un pas în consolidarea business-ului Visual Fan, iar aducând produsele recunoscute AKAI, prin intermediul Intervision Trading, alături de oferta de produse şi servicii Allview, vor avea de câştigat, deopotrivă, cele două companii şi clienţii noştri. Experienţa de până acum ne-a demonstrat faptul că diversificarea gamei de produse este benefică în industria IT&C, iar produsele AKAI vor îmbogăţi oferta Allview, fiind vorba despre echipamente complementare, pe care noi nu le producem. Mai mult, extinderea portofoliului cu produse complementare generează creşterea profitabilităţii”, a declarat Lucian Peticilă, CEO şi fondator al Visual Fan SA.

Listată pe Segmentul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, la 26 iulie 2021, Visual Fan SA urmăreşte să folosească instrumentele pieţei de capital pentru finanţarea strategiei de dezvoltare, atât pe plan intern, cât şi internaţional. 

„Alături de Visual Fan, ne vom consolida poziţia pe pieţele unde suntem prezenţi şi vom identifica noi modalităţi de a pune în valoare portofoliul de produse al fiecăreia dintre companii”, spune Dorin Ciobanu, CEO şi fondator al Intervision Trading RO SRL.

Allview (simbol bursier ALW) este o companie cu capital integral românesc. A fost fondată la Braşov, în 2002, şi produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri şi alte gadgeturi. Este prezentă pe pieţele IT&C din peste 10 ţări. Allview investeşte constant în R&D (cercetare şi dezvoltare) şi îşi propune ca, pe termen lung, să creeze un robot inteligent – asistent personal.