Alphabet închide Loon

0
4
Alphabet închide Loon

Alphabet a anunţat că închide Loon, companie care urmărea să ofere acces gratuit la internet în zonele izolate, folosind baloane care zburau perioade foarte lungi de timp înainte să fie schimbate.

Loon apela la baloane de dimensiuni foarte mari, unele cât un teren de tenis, bazate pe energie solară şi heliu. Acestea compuneau o adevărată reţea la înălţime, preluând alternativ, unul de la altul, sarcina de a transmite internet pe Pământ.

“Nu am găsit o modalitate de a obţine costurile suficient de mici pentru a construi o afacere durabilă”, a spus şeful Loon, Alastair Westgarth.

Loon lasă în urmă, conform reprezentanţilor companiei, baloane care pot zbura sute de zile şi echipamente de reţea care pot acoperi o arie de 200 de ori mai mare decât cea acoperită de o antenă tradiţională.

În vara anului trecut, mult mai târziu decât şi-ar fi dorit, Loon a lansat primul serviciu comercial. În colaborare cu un operator local, Loon acoperea 50.000 de kilometri pătraţi din Kenya cu ajutorul a 35 de baloane.

Compania cu 200 de angajaţi a părut mereu că se află în contratimp cu concurenţa. În vreme ce Loon se ocupa cu baloane, SpaceX, Amazon şi alţii, lansau sateliţi prin care să furnizeze internet de mare viteză pe întreaga suprafaţă a globului.