Altex caută manageri pentru extinderea afacerilor în Ucraina

0
Altex caută manageri pentru extinderea afacerilor în Ucraina

“Vrem să formăm un Dream Team pentru expansiunea din Ucraina. Suntem, de asemenea, în discuţii şi cu două-trei fonduri de investiţii, dintre care unul sa devină partener în această companie, iar managerii care vor conduce operaţiunile din această ţară vor primi, pe lângă salariu şi beneficii suplimentare, acţiuni în cadrul companiei”, a declarat Dan Ostahie, preşedinte Altex.

Noua companie înfiinţată în Ucraina, la care administratorii vor fi acţionari, are un capital subscris de zece milioane de euro şi a semnat deja un parteneriat cu un dezvoltator imobiliar pentru deschiderea unui centru comercial în Odessa, urmând ca alte patru proiecte să fie dezvoltate în anii viitori.

“Piaţa din România se apropie de maturitate şi, în acest caz, expansiunea interna a Altex va incetini ritmul in anii ce vor urma. Ne orientam, in schimb, catre pietele din regiune, pentru expansiunea afacerilor si mentinerea ritmului de crestere”, a explicat Dan Ostahie. În primul semestru, Altex a inregistrat o crestere de 47% a cifrei de afaceri fata de perioada similara a anului trecut, atingand nivelul de 170 milioane de euro, iar pentru intreg anul 2008 estimeaza afaceri de 400 milioane de euro si un EBITDA de 3%. Citeşte mai departe în Business Standard.