x


  • EUR
    4.8321
    USD
    4.1089
string(16) "instant-articles"

Am aflat când va fi gata metroul din Drumul Taberei

Noua șefă Metrorex a spus când crede că va putea fi inaugurat metroul din Drumul Taberei.

Autor: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 14.11.2019, 14:12

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020, estimează Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex. Anterior, foşti oficiali ai Metrorex şi de la Transporturi preconizau că până la finele acestui an va fi deschisă circulaţia pe tronsonul Eroilor – Râul Doamnei al Magistralei 5, scrie economica.net.

 

O estimare este anul viitor. La sfârşitul semestrului 1, începutul semestrului 2, sperăm să reuşim să finalizăm tot ceea ce s-a început„, a răspuns joi şefa Metrorex la întrebările presei cu privire la deschiderea circulaţiei pe cea mai nouă magistrală de metrou.

 

Amintim că ministrul pentru Transporturi şi Comunicaţii, Lucian Bode, a afirmat la rândul său că tronsonul de metrou Drumul Taberei – Eroilor, de pe Magistrala 5, nu va putea fi recepţionat în acest an. Licitaţiile la tronsonul respectiv au început în 2008, iar lucrările în 2012. Termenul de finalizare era programat pentru decembrie 2019, cu o întârziere de 4 ani faţă de data iniţială.

 

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2). Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei.

 

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.