AcasăEconomieAmazon cumpără furnizorul de asistenţă medicală primară One Medical, într-o tranzacţie care...

Amazon cumpără furnizorul de asistenţă medicală primară One Medical, într-o tranzacţie care evaluează compania la aproximativ 3,9 miliarde de dolari

Acordul extinde prezenţa Amazon în domeniul sănătăţii, despre care Neil Lindsay, vicepreşedinte senior al Amazon Health Services, a declarat că este ”în fruntea listei experienţelor care au nevoie de reinventare”.

Gigantul comerţului electronic speră să îmbunătăţească modul în care oamenii îşi rezervă consultaţiile şi experienţa de a fi consultaţi de un medic, a spus Lindsay într-un comunicat. Ne place să inventăm pentru a face ceea ce ar trebui să fie uşor mai uşor şi dorim să fim una dintre companiile care ajută la îmbunătăţirea semnificativă a experienţei de asistenţă medicală în următorii câţiva ani”, a spus el.

One Medical, care a devenit companie publică în 2020, operează o reţea de cabinete de asistenţă primară tip boutique şi oferă, de asemenea, o gamă largă de servicii de telemedicină. Compania a crescut pentru a gestiona 188 de cabinete medicale în 25 de pieţe şi numără 767.000 de membri, conform ultimelor sale rezultate trimestriale.

One Medical a raportat o pierdere netă de 90,9 milioane de dolari la venituri de 254,1 milioane dolari în primul trimestru.

”Există o oportunitate imensă de a face experienţa de îngrijire a sănătăţii mai accesibilă, mai accesibilă şi chiar plăcută pentru pacienţi, furnizori şi plătitori”, a spus CEO-ul One Medical, Amir Dan Rubin, într-un comunicat.

Odată ce afacerea se va încheia, Rubin va continua să conducă One Medical.

Acţiunile 1Life Healthcare, compania-părinte a One Medical, au început tranzacţiile de joi cu aproximativ 66%, fiind tranzacţionate chiar sub preţul de cumpărare.

Până la închiderea de miercuri, înainte de anunţul tranzacţiei, acţiunile 1Life au fost tranzacţionate la 10,18 dolari pe unitate.

Acţiunile Amazon au crescut cu aproximativ 1% în urma anunţului.

Amazon a semnalat un interes mai mare pentru spaţiul medical atunci când a achiziţionat PillPack în 2018, pentru 750 de milioane de dolari, folosind achiziţia pentru a-şi lansa propria farmacie online, ani mai târziu.

De asemenea, compania şi-a dezvoltat serviciul de telesănătate, numit Amazon Care, şi a căutat să dezvolte efectuarea de diagnostice medicale la domiciliu.

 

Ultimele Articole