x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(8) "companii"

AMAZON și ALIBABA, gânduri mari pentru piața din România

Șeful P3, companie deținută de unul dintre cele mai mari fonduri suverane din lume susține că Amazon și Alibaba vor avea depozite în România.

Author: Mihai Voican | Sursa: PROFIT.RO | Publicat: 17.12.2018, 9:42

Amazon și Alibaba, cele mai mari companii din lume în comerțul electronic, vor avea hub-uri logistice în România, în următorii ani, anunță Ian Worboys, CEO-ul P3, al doilea cel mai mare proprietar de depozite din România. Simultan, el avertizează că, peste doi ani, consumul se va opri din creștere, ba chiar ar putea scădea, pe fondul războiului comercial dintre SUA și China.

 

Fondul suveran al statului Singapore, GIC, care administrează active de aproape două ori mai valoroase decât PIB-ul României, a cumpărat platforma P3 de la fondul american TPG Real Estate și de la partenerul său canadian Ivanhoé Cambridge contra sumei de 2,4 miliarde de euro, care a marcat cea mai mare tranzacție imobiliară din Europa în 2016. Tranzacția a avut ecou și în piața românească. Valoarea locală a deal-ului a fost estimată de consultanții imobiliari la circa 180 milioane euro, sumă depășită până acum doar de achiziția, cu circa 200 milioane de euro, a complexului de birouri The Bridge de către frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman.

 

Într-un interviu pentru Profit.ro, Ian Worboys, CEO-ul P3, spune că atât compania americană Amazon, cât și gigantul chinez Alibaba vor intra în România cu primele depozite în următorii ani. El asigură că își bazează afirmația pe date certe.

 

Articolul integral pe PROFIT.RO