Amazon va investi un miliard de dolari pe an în filme pentru cinematografe

Surse din cadrul Amazon, citate de Bloomberg, susţin că la vârful companiei s-a decis investirea a peste un miliard de dolari în fiecare an pentru dezvoltarea şi distribuirea unor filme pentru în cinematografe.

Într-o primă fază, câteva astfel de filme vor fi lansate anul viitor. Mai departe, scopul este ca în fiecare an să fie lansate undeva între 12 şi 15 filme.

Planurile făcute de Amazon reprezintă de departe cel mai mare angajament făcut de o companie de internet în ceea ce priveşte cinematografia.

Industria cinematografică apreciază în mod deosebit planurile Amazon, care, spre deosebire de Netflix, pare să aibă mai multă încredere în aceasta. Una dintre cele mai noi producţii Netflix, o urmare la Knives Out, va sta în cinematografe doar o săptămână.

După publicarea informaţiei, acţiunile unora dintre cei mai mari operatori de cinematografe, precum AMC Entertainment şi Cinemark, au crescut cu peste 9% respectiv 12%.

Rămâne de văzut ce politică va adopta Amazon în privinţa lansării acestor filme în cadrul propriului serviciu de streaming, Prime Video, în raport cu lansările în cinematografe.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri