AcasăExterneAmbasada Ucrainei: Inamicul alege din ce în ce mai mult să distrugă...

Ambasada Ucrainei: Inamicul alege din ce în ce mai mult să distrugă infrastructura civilă și locuințele

Ocupanții ruși continuă operațiunea ofensivă împotriva Ucrainei utilizând atât armele cu rază lungă de acțiune, de înaltă precizie, cât și aviația și trupele terestre, anunță Ambasada Ucrainei în România, făcând un bilanț al momentului pe fronturile din țară.

”Aviația rusă este controlată și ghidată de aeronave A-50 desfășurate de pe teritoriul Regiunii Minsk, în spațiul aerian din Belarus și Republica Autonomă Crimeea, ocupată temporar. Pentru a intimida populația Ucrainei, inamicul alege din ce în ce mai mult să distrugă infrastructura civilă și locuințele”, informează ambasada.

Conform datelor transmise de oficialii ucrainieni, avioanele rusești IL-76 cu parașutiști la bord au aterizat pe aerodromul din Belarus, Gomel. Această bază este folosită pentru invadarea Ucrainei, după ce nu au mai putut folosi Aeroportul Hostomel, acesta având pista deteriorată de bombardamente.

  • În Sivershchyna, unitățile detașamentului 1 au oprit inamicul pe râul Bilous.
  • Acum, inamicul, după ce a primit o respingere decentă de la apărătorii lui CHERNIHIV, încearcă să ocolească orașul și să atace capitala.
  • În același scop, atacul asupra Kievului, pornește din direcția KOZELETS-BROVARY și în direcția KONOTOP-NIZHYN-KYIV.
  • Orașul KONOTOP a fost pierdut.
  • În sud, inamicul continuă să-și ducă la îndeplinire planurile de agresiune. Se duc lupte pentru orașul MELITOPOL.
  • În zona DONETSK nu sunt schimbări: Rușii nu au succes, obiectivul de a ajunge la frontierele administrative ale regiunilor Donețk și Luhansk nu a fost atins. Trupele ruse continuă bombardarea unităților de operație a forțelor comune.
  • În regiunea Slobozhanshchyna din HARKOV și VALUYKIV, unitățile Forțelor de Apărare ale Armatei Ucrainei continuă să conducă lupte defensive, să oprească inamicul și să câștige un punct de-a lungul frontierei definite.
  • UA Air Force respinge loviturile aeriene inamice, continuă să efectueze operațiuni sistematice și recunoaștere aeriană constantă.
  • În general, forțele comune desfășoară o operațiune defensivă și încearcă să oprească inamicul de-a lungul întregii linii de contact.

Ultimele Articole