AcasăGeneralAmbasadorul Marii Britanii la București: Majestatea Sa, Regina, „cunoştea profund România”....

Ambasadorul Marii Britanii la București: Majestatea Sa, Regina, „cunoştea profund România”. Regele Charles al III-lea este „un mare prieten al României”

Regina Elisabeta a II-a „cunoştea profund România” şi va lipsi poporului britanic, a declarat, vineri, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, relatează Agerpres.

El a afirmat că mesajele de condoleanţe primite din partea oficialilor români l-au emoţionat.

„Acesta este un moment de tristeţe nu doar în Regatul Unit, ci şi în alte ţări în care Regina a fost şef de stat. Şi în Commonwealth şi în, aşa cum am simţit eu, ţări care nu fac parte din familia britanică tradiţională şi am primit multe mesaje foarte afectuoase de la colegi români, persoane din Guvern şi colegi diplomaţi şi am fost foarte emoţionat de mesajele pe care le-am primit. Moartea unui monarh este, evident, un moment tulburător, tulbură structura ţării, starea de spirit a unei ţări. Dar cât de mare este acest impact atunci când trecerea în nefiinţă a unui monarh are loc în anul în care celebrăm Jubileul de Platină …”, a spus diplomatul, în cadrul unei declaraţii de presă.

El a apreciat că celebrarea a 70 de ani pe tron a Reginei în anul care aceasta a murit „explică şocul profund şi tristeţea pe care oamenii le simt peste tot”.

„Pentru noi, care am întâlnit-o pe Regină şi am vorbit cu ea, acest moment este resimţit ca o pierdere foarte personală. Regina cunoştea profund România şi avea relaţii de familie foarte apropiate cu Familia Regală română, iar acest lucru a consolidat legăturile dintre ţările noastre într-un mod foarte clar”, a precizat diplomatul britanic.

Noble a amintit că Regele Charles al III-lea este „un mare prieten al României, cunoaşte ţara bine şi vine aici de câte ori poate”.

„Aceasta va rămâne o legătură puternică între ţările noastre şi sper că românii de pretutindeni să trăiască ceea ce cred că simt cetăţenii britanici: este o zi foarte tristă. Majestatea Sa, Regina, ne va lipsi, dar este şi începutul domniei Regelui Charles al III-lea, iar acesta este un moment de speranţă. Când Regina s-a dedicat serviciului public şi îndeplinirii datoriei sale, la cea de-a 21-a aniversare a sa, în 1947, atunci s-a născut monarhia modernă în Regatul Unit şi sunt sigur că acest lucru va continua. Regele Marii Britanii şi a celorlalte teritorii, ca şef al Commonwealth-ului va fi o sursă de putere când traversăm aceste zile dureroase către unele mai bune”, a mai spus Andrew Noble.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.