x


  • EUR
    4.8582
    USD
    4.0972
string(4) "news"

Ambasadorul turc la Bucureşti, despre mega-moschee: “Ne vom retrage dacă poporul se opune”

Prezent în studioul Adevărul Live, ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, a vorbit despre proiectul privind ridicarea unei moschei în Bucureşti, pe un teren donat de Guvern Muftiatului. „Noi nu am forţat Guvernul să facă ceva împotriva poporului. Dacă poporul este împotrivă, noi ne dăm înapoi. Este o problemă naţională”, a explicat diplomatul în discuţia cu Dan Marinescu, redactor-şef „Adevărul”, şi jurnalistul Liviu Iolu.

Autor: Ionut Lupescu | Sursa: Money.ro | Publicat: 18.09.2015, 14:53
Dan Marinescu: Ce părere aveţi despre scandalul legat de construirea unei mega-moschei la Bucureşti? Osman Koray Ertaş: Marea Moschee din Bucureşti nu este un subiect nou pentru noi, liderii români şi turci discută asta de 10 ani deja. Sunt două aspecte: moscheea din Bureşti şi un cimitir român din Istanbul. Aici există un cimitir militar român pentru soldaţii care şi-au pierdut viaţa în Primul Război Mondial şi în fiecare an, alături de generali români, omologi, prieteni comemorăm această pierdere. Dar acum nu mai este loc acolo, în spatele cimitirului sunt îngropaţi membri ai comunităţii turce. În mod similar cu moscheea, La Bayram, spre exemplu, oamenii închiriază stadioanele şi se roagă, sunt rugăciunile de Bayram. Aşa că este nevoie.

Citeste mai mult: adevarul.ro/international/in-lume/ambasadorul-turc-bucuresti-mega-moscheea-nu-mai-chestiune-bilaterala-ci-nationala-romanilor-vom-retrage-poporul-opune-1_55fbf38df5eaafab2cbd1e9f/index.html