AMBIȚIILE unei companii de stat: achiziţii în eolian şi solar, proiectare „in-house”

Conducerea Hidroelectrica va prezenta, în luna septembrie, acţionarilor un nou plan de afaceri, care, dacă va fi aprobat, va conduce la sporirea investiţiilor în amenajările hidroenegetice neterminate, şi diversificare surselor de producţie, dar care vor necesita cheltuieli suplimentare care ar putea diminua capacitatea companiei de a acorda statului dividendele record de până acum.

Câteva detalii din noul plan de afaceri al Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, într-un an normal climatologic, şi una dintre cele mai profitabile companii ale statului român, au fost dezvăluite de directorul companiei, Bogdan Badea în conferinţă de presă.

Proiectarea „in-house”

Compania a angajat deja oameni în propriul său departament de proiectare, dar fiind că firma tradiţională în domeniu şi principalul partener pe acest segment, Institutul de Studii ş Proiectări Hidroenergetice (ISPH), nu poate livra la timp şi în condiţiile cerute toate proiectele de amenajări noi şi de retehnologizare de care are nevoie compania. „Avem patru oameni la un department de proiectare al nostru, acum avem 30 şi mai angajăm. Proiectele noastre sunt complexe şi specifice, avem sute de centrale” a spus Badea. El nu a exclus nici potenţiala achiziţie a ISPH, proiectantul tradiţional al Hidroelectrica, despre care acum a spus că se află în insolvenţă. „Nu exclud nicio variantă”, a spus Badea, întrebat dacă ar viza cumpărarea ISPH, despre care a spus că „nu mai răspunde în timp util la solicitări”.

 

Hidroelectrica a înregistrat un profit net de 962 de milioane de lei, în primul semestru al anului 2018, cu 34% mai mult decât cel înregistrat în aceeași perioadă din 2017, cel mai mare din istoria companiei pe o perioadă de șase luni.

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed