America, în panică pentru că preşedintele Biden ar dori majorarea taxei pe câştigurile de capital

0

Wall Street a închis joi în scădere, în urma informaţiilor că preşedintele Biden ar dori majorarea taxei pe câştigurile de capital.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,94%, S&P 500 cu 0,92%, iar Nasdaq Composite cu 0,94%.

Bloomberg News a relatat joi după-amiază că Biden intenţionează majorarea taxei pe capital până la 43,4% pentru americanii bogaţi. Propunerea ar creşte taxa pe câştugurile de capital la 39,6% pentru cei care câştigă cel puţin 1 milion de dolari, faţă de 20% în prezent, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Bbloomberg.

Reuters şi New York Times au obţinut ulterior informaţii similare.

”Propunerea lui Biden dublează efectiv rata impozitului pe câştigurile de capital pentru câştigătorii de venituri de 1 milion de dolari”, a spus Jack Ablin, fondator partener al Cresset Capital Management şi CIO.

”Aceasta este o creştere considerabilă a costurilor pentru investitorii pe termen lung. Trebuie să vă aşteptaţi la vânzări în acest an, dacă investitorii consideră că propunerea are şansa de a deveni lege anul viitor”.

Cele mai mari scăderi au fost consemnate de acţiunile companiilor cu ritm rapid de dezvoltare, cum ar fi Tesla şi Amazon, pentru că ar putea fi supuse presiunii de vânzare din cauza impozitelor mai mari asupra câştigurilor de capital.

”Pieţele sunt foarte concentrate pe un număr mic de companii aflate în creştere”, a declarat Mark Yusko, CEO al Morgan Creek Capital Management.

”Aceste acţiuni au condus majoritatea câştigurilor în ultimii ani şi mulţi investitori au câştiguri semnificative la preţurile actuale. Teama de un impozit mai mare pe câştigurile de capital ar putea motiva vânzarea acestor acţiuni şi ar putea declanşa o corecţie a pieţei, astfel încât unii investitori vor încerca să facă faţă acelei mişcări potenţiale prin prin vânzare în lipsă.