Americanii pleacă din Marea Neagră! Scrisoare DOCUMENT

0
Americanii pleacă din Marea Neagră! Scrisoare DOCUMENT

Compania americană ExxonMobil a transmis în acestă săptămână mai multor companii o scrisoare oficială prin care le pune la dispoziție informații despre intenția de vânzare a participației de 50% din proiectul Neptun Deep pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, potrivit documentului consultat de G4Media.ro.

 

ExxonMobil are o licență pentru gazele din perimetrul de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră, alături de OMV Petrom, fiecare deținând 50% din proiect. ExxonMobil a investit deja în lucrările de explorare din România circa 700 de milioane de dolari, potrivit informațiilor G4Media.ro.

 

Reprezentanții companiei americane ExxonMobil au transmis în luna iulie premierului Viorica Dăncilă și șefului Agenției pentru Resurse Minerale (ANRM) că vor să dea acces altor companii la datele din proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagră în vederea unei vânzări a licenței, după cum a scris G4Media.ro în exclusivitate la acel moment. Guvernul Dăncilă a încercat la acel moment să minimalizeze evenimentul.

 

Articolul integral pe G4MEDIA