AcasăEconomieANAF anunţă controale, în luna iunie, la peste 2000 de contribuabili care...

ANAF anunţă controale, în luna iunie, la peste 2000 de contribuabili care datorează bugetului 83,6 milioane lei. Au fost înaintate organelor de urmărire penală 20 acte de sesizare, valoarea prejudiciilor însumând 115.609.494 lei

ANAF anunţă că pentru combaterea evaziunii fiscale au loc controale „menite să îndrepte sau să sancţioneze neregulile comise de contribuabili, îmbunătăţind astfel gradul de conformare şi colectare”. 

Peste 2000 de contribuabili au fost verificaţi în luna iunie.
„Acţiunile de control desfăşurate de inspectorii antifraudă în luna iunie a.c. au vizat peste 2000 de contribuabili, fiind cuantificate/estimate implicaţii fiscale (reprezentând TVA, impozite, contribuţii sociale şi de sănătate, alte impozite) şi aplicate sancţiuni contravenţionale (amenzi şi confiscări) în sumă totală de 83.631.345 lei”, informează ANAF într-un comunicat dat publicităţii vineri.
În urma verificărilor, inspectorii au emis 292 de procese-verbale de control conform cărora bugetul are de încasat suma totală  76.893.512 lei reprezentând implicaţii fiscale, respectiv TVA, impozite, contribuţii sociale şi de sănătate, sau alte tipuri de impozite.
Inspectorii menţionează de asemenea suma de  5.791.470 lei care trebuie plătită sub formă de amenzi contravenţionale aferente unui număr de 733 amenzi şi 946.363 lei confiscări de numerar, venituri din activităţi ilicite şi bunuri.
„De asemenea, ca urmare a 2.223 de controale efectuate de structurile de inspecţie fiscală la contribuabili persoane juridice şi fizice în luna iunie au fost stabilite sume suplimentare în valoare totală de peste 213 milioane lei, fiind instituite 31 de măsuri asigurătorii ce depăşesc 36 milioane lei. Organelor de urmărire penală le-au fost înaintate 18 sesizări, pentru prejudicii în cuantum de 16,12 milioane lei”, precizează ANAF.
În urma controalelor au fost înaintate organelor de urmărire penală 20 acte de sesizare, valoarea prejudiciilor însumând 115.609.494 lei.
Ca urmare a controalelor antifraudă, structurile de profil au propus pentru declarare în inactivitate fiscală cinci contribuabili, fiind emise în acest sens avize care au fost comunicate organelor fiscale competente. 
Inspectorii au dispus totodată suspendarea activităţii în cazul a 28 contribuabili, din care la 25 de contribuabili pentru abateri de la prevederile legale privind dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale şi la 3 contribuabili pentru nerespectarea prevederilor Codului fiscal.

Ultimele Articole