x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

ANAF, o ofensivă fără precedent. Milioane de conturi blocate

Milioane de conturi au fost blocate de ANAF, în urma recalculărilor făcute anul trecut pentru anul fiscal 2018.

Author: Mihai Voican | Sursa: Adevarul | Publicat: 12.04.2019, 9:11

ANAF promite de câţiva ani că toate procedurile legate de depunerea declaraţiilor şi plata taxelor şi impozitelor se va face online, dar site-ul funcţionează rareori.

 

Modificările succesive ale legislaţiei fiscale, efectuate şi de mai multe ori într-un singur an, coroborate cu imposibilitatea contribuabililor de a efectua plăţile online, au dus în 2018 la blocarea a milioane de conturi bancare. Fiscul a pornit tăvălugul: milioane de conturi au fost blocate de ANAF, în urma recalculărilor făcute anul trecut pentru anul fiscal 2018. Una dintre dintre cele mai mari bănci din România, BRD Societe Generale – situată pe locul trei după Banca Transilvania şi BCR – a anunţat recent că Fiscul a blocat anul trecut o treime din conturile deschise în cadrul instituţiei.

 

Francois Bloch, directorul general al BRD – Groupe Société Générale, a declarat că 418.000 de cereri de popriri au fost trimise, anul trecut, de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), iar, în total, au fost 700.000 de cereri de poprire la circa 2,3 milioane de clienţi. Pentru gestionarea popririlor BRD a fost nevoită să înfiinţeze un departament special pentru gestionarea conturilor şi notificarea clienţilor.   „Avem un departament care face numai asta”, a subliniat Francois Bloch Bloch, care a adăugat că pentru aceste acţiuni lucrează 20 de persoane, la care se adaugă cei care se ocupă de relaţia digitală cu clienţii. Mai avem si celelate cereri de poprire de la executorii judecătoreşti, în jur de 250.000 pe an, a adăugat Bloch.

 

Articolul integral pe ADEVĂRUL