x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

ANAF-ul va fi transformat în miliție economică!

Senatorul PNL Iancu Caracota susține că Guvernsul PSD-ALDE nu a prezentat până în acest moment un proiect de buget pentru anul 2019 deoarece deficitul este de 5%, mult peste ținta de trei procente asumată de România prin Pactul de Stabilitate și Creștere(MTO).

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.01.2019, 9:35

 

”Motivul principal pentru care Guvernul PSD-ALDE întârzie cu adoptarea Bugetului de stat pentru 2019 este faptul că, în laboratoarele Puterii, calculele dau rezultate îngrijorătoare. La Ministerul Finanțelor deja cheltuielile proiectate pentru anul acesta sunt mult mai mari decât veniturile, iar estimarea deficitului bugetar pentru 2019, ținută încă secretă de Guvern, este de 5%”, arată Iancu Caracota într-un comunicat de presă.

 

Senatorul PNL subliniază că acesta este motivul întârzierii și cauza sufocării mediului privat cu noi impozite și taxe.

 

”Pe lângă deciziile guvernamentare care “buzunăresc” agenții economici, Dăncilă pregătește, prin numirea unui nou șef al ANAF, și hăituirea prin amenzi a întreprinzătorilor. Astfel, pentru a reduce deficitul bugetar estimat, ANAF-ul a primit ordin să-și crească încasările anul acesta cu 15 %, un procent îngrijorător care va transforma această instituție în miliție economică”, mai precizează Caracota.

 

mai multe, pe G4media