Analiză pe buget a lui Remus Borza: Visul lui Lenin a fost împlinit. Tuturor după nevoi

Acestea cifre îl fac pe deputatul independent Remus Borza să afirme, într-o analiză publicată pe situl său de internet, că România are în acest an un buget construit după principiul leninist, fiecăruia după nevoi.

 

Nu este prima dată când Remus Borza, avocat, administrator judiciar al Hidroelectrica, vorbește de nevoia de reformă a aparatului bugetar de stat.

 

Redăm analiza acestuia:

 

„După două luni de așteptare și de dezbateri aprinse între Putere și Opoziție, a ieșit, în sfârșit, fum alb pe hornurile Palatului Parlamentului. Avem buget! Coaliția de guvernare a spart toate barierele ideologice, logice și economice.

 

Ceea ce Lenin doar visa, vrednicii urmași din PSD au înfăptuit. Au dat la toată lumea după nevoi, nu după posibilități.

 

Problema e că poporul va avea întotdeauna mai multe nevoi decât statul posibilități. Câştigaţi și anul acesta vor fi bugetarii și pensionarii. Cheltuielile de personal și cele de asistenţă socială vor fi în 2019 de 211 miliarde lei, cu 30 miliarde lei mai mari decât anul trecut, cu 50 miliarde lei mai mari decât în 2017 sau cu 73 miliarde lei mai mari decât în 2016! În schimb, în toți acești ultimi 3 ani cheltuielile cu investițiile, finanțate atât de la buget cât și din surse externe, reprezintă în medie sub 30 miliarde lei anual.

 

Pentru că suntem în an electoral majoritatea ordonatorilor de credite au creșteri ale bugetului cu peste 40%. Până și justiția, atât de blamată de cei din actul guvernamental, a primit mai mulți bani. Ministerul Justiției, Ministerul Public, ÎCCJ și CSM au un buget cumulat de 6 miliarde lei. De 25 de ori mai mare decât bugetul Ministerului Energiei, de 120 de ori mai mare decât bugetul Ministerului Turismului, de 10 ori mai mare decât bugetul Ministerului Economiei sau al Ministerului pentru Mediul de Afaceri,Comerț și Antreprenoriat care girează activitatea a peste 450.000 de IMM-uri, având peste 2 milioane de angajați și reprezentând principalul motor de creștere economică al României. Trăi pe vătrai pentru cei 7.000 de magistrați ai patriei. Să tot arestezi și să condamni la banii ăștia. Tocmai pentru a avea o justiție independentă și dreaptă, am înțeles să plătim foarte bine magistrații.

 

Salariul unui judecător ÎCCJ sau a unui procuror de Parchet General, DNA sau DIICOT depășește 5.000 euro lunar. Cel mai bine plătit bugetar din România este însuși procurorul general, cu un venit mediu lunar de peste 10.000 euro. Cu tot acest nivel foarte bun de salarizare, având și o putere pe care nu de puține ori și-au exercitat-o abuziv și arbitrar, și magistrații trebuie să înțeleagă că se supun legii și nu sunt mai presus de ea.

 

Mai multe, pe Digi24.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed