x


  • EUR
    4.8375
    USD
    4.0949
string(16) "instant-articles"

Angajat al unei companii municipale: Eu ştiu că au fost ilegale de la început!

Tensiune şi confuzie printre angajaţii companiilor Capitalei, declarate ilegale de către judecători. Angajaţi de un an sau doar de câteva luni, oamenii se tem că-şi vor pierde locurile de muncă. Opoziţia şi puterea se ceartă în continuare pe ce urmează după decizia justiţiei. Consilierii USR cer desfinţarea celor 22 de societăţi şi recuperarea urgentă a banilor investiţi în ele. Pe de altă parte, prin vocea primarului Gabriela Firea, directorii companiilor anunţă că îi dau în judecată pe toţi cei care contestă înfiinţarea acestor societăţi.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 27.11.2018, 8:23

Companiile primăriei au primit peste 600 de milioane de euro din bugetul Capitalei. Au închiriat sedii, au cumpărat maşini, logistică IT şi utilaje. De la cimitire, până la străzi, poduri, agrement, energie şi spaţii verzi… au înghiţit vechile administraţii subordonate primăriei, cu tot cu personal. Sunt deja mii de angajaţi în cele 22 de companii.

 

Angajat la Compania Municipală Agrement: „Nu se ştie ce se întâmplă cu companiile! Ne-a spus directoarea că firmele nu se vor desfinţa. Dar poţi să ştii ce se întâmplă? Mâine e mare şedinţă în primărie! Noi trebuie să… Am preluat deja de la ALPAB vapoarele, toate astea… Şi cineva va trebui să aibă grijă de ele. Se desfiinţează firma asta, dar se va înfiinţa alta!”